200 g juodojo šokolado,
2 kiaušinių,
4 šaukštu cukraus pudros,
300 ml tirštos grietinės,
1 pakelio želatinos,
150 ml natūralaus jogurto,
1 pakelio vanilinio cukraus.
P a d a ž u i:
1/2 pakelio vanilinio pudingo,
50 g baltojo šokolado,
1/2 l grietinėlės,
2 šaukštų romo.
GAMINIMAS:
Juodąjį šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su ištirpintu šokoladu. Grietinę pakaitinkite iki virimo, nuimkite nuo ugnies, suberkite želatiną ir maišydama ją ištirpinkite.
Po to supilkite į šokoladinę masę, labai gerai išmaišykite ir sudėkite jogurtą. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į šokoladinę masę. Gautą masę supilkite į formeles ir padėkite 2-3 val. į šaldytuvą.
Paruoškite padažą: grietinėlę pakaitinkite, sudėkite gabaliukais smulkintą šokoladą ir palaukite, kol ištirps. Po to sudėkite pudingą ir lengvai maišydama kaitinkite. Nuimkite nuo ugnies, supilkite romą ir išmaišykite. Sustingusius putėsius išimkite iš formelių, sudėkite į lėkštutę ir apliekite padažu.