500 g miltų,
8 trynių,
kiaušinio,
150 g sviesto,
150 g cukraus,
stiklinė pieno,
50 g mielių,
druskos,
pakelio vanilinio cukraus,
200 g pieninio šokolado,
1/2 stiklinės punšo,
1/2 l grietinėlės,
3 šaukštų džemo,
smulkintų džiovintų ar konservuotų vaisių,
marcipanų masės papuošimui.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, miltų ir 3 šaukštais šilto pieno. Palikite kilti šiltoje vietoje. 1/2 miltų užpilkite verdančiu pienu, išmaišykite ir atvėsinkite. Trynius ir kiaušinį suplakite su cukrumi. Mielių mišinį sumaišykite su užplikytais miltais. Įberkite žiupsnelį druskos, suberkite likusius miltus, įmaišykite trynių masę. Palaipsniui sudėkite sviestą ir vanilinį cukrų.
Palikite tešlą kilti. Į kepimo formą sukrėskite tešlą. Pašaukite į 190 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 50 min. Atvėsinkite, apliekite šokoladu, ištirpintu karšto vandens vonelėje. Nupjaukite bobos viršų. Truputį išskobkite vidų.Bobos sieneles apšlakstykite punšu. Grietinėlę išplakite.
Bobos vidų patepkite džemu, pripildykite grietinėle ir vaisiais. Papuoškite marcipaniniais zuikučiais. Punšą galite pasigaminti iš apelsinų sulčių ar sirupo su šlakeliu brendžio arba romu.