0,5 kg jautienos išpjovos,
pusė pakelio jautienos didkepsnių prieskonių,
50 ml aliejaus,
2 česnako skiltelės,
pagal skonį raudonėlių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
G a r n y r u i:
2 bulvės,
200 g šparaginių pupelių,
200 g žirnių ankščių,
svogūnas,
50 g sviesto.
M o r k ų rutuliukams:
250 g morkų,
250 g bulvių,
40 g manų kruopų,
mėgstamų žalumynų,
kiaušinis,
pagal skonį druskos,
saujelė maltų džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti, tada iškepkite karštuose riebaluose ir padėkite šiltai. Paruoškite morkų rutuliukus: morkas sutarkuokite smulkia trintuve, įmaišykite virtas ir sumaltas bulves, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus žalumynus, manų kruopas.
Pasūdykite pagal skonį, gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės formuokite rutuliukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite riebaluose, kol pagels. Bulves nušveiskite šepetėliu ir iškepkite orkaitėje. Šparagines pupeles ir žirnių ankštis kelias minutes pakaitinkite garuose, tada su smulkintu svogūnu ir druska apkepkite svieste.