200 g sūdytos lašišos,
pakelis riebios varškės,
2 česnako skiltelės,
indelis tepamojo sūrelio su česnakais,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
avokadas,
svogūnas,
2 šaukštai grietinės,
šaukštelis citrinų sulčių,
pusė šaukštelio cukraus,
saujelė kapotų žalumynų.
Lietinių t e š l a i:
stiklinė miltų,
trečdalis stiklinės vandens,
kiaušinis,
pagal skonį druskos,
aliejaus (kepti).
GAMINIMAS:
Iškepkite lietinius: į dubenį suberkite miltus, druską, įmuškite kiaušinį ir, visą laiką maišydami plakimo šluotele, pamažu supilkite vandenį. Tešlą palaikykite apie 2 val., kad išbrinktų, tada mažoje keptuvėje iškepkite nedidelius lietinius.
Varškę iki vientisos masės išsukite su smulkintu česnaku ir tepamuoju sūreliu, įdaro tepkite ant lietinių ir svogūno laišku suriškite juos kaip krepšelius. Avokadą ir svogūną nulupkite, susmulkinkite ir kartu su grietine, citrinų sultimis ir cukrumi iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
Pagardinkite žalumynais. Lašišos gabalėlius ištieskite, aptepkite avokadų padažu ir susukite. Tiekite į didelę lėkštę sudėjus lašišos suktinukų ir blynelių krepšelių, papuoškite žalumynais.