Menkės kepsnys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Menkės kepsnys


INGREDIENTAI:

1 kg menkės,
prieskonių (maltų pipirų, kalendrų, muskato riešuto),
druskos,
2 riekelės pyrago,
pieno pyragui išmirkyti,
2 svogūnai,
40 g sviesto,
2 kiaušiniai,
džiūvėsėlių,
1 stiklinė kiaušinių ar grietinės padažo.(žiūrėti "Padažai")


GAMINIMAS:

Menkė nuplaunama ir, išėmus kaulus, sumalama mėsmale kartu su išmirkytu ir nuspaustu pyragu, sudedami svieste (20 g) pakepinti svogūnai, kiaušiniai, prieskoniai, pasūdoma. Viskas išsukama, kad masė būtų puri, padaromas pailgas kepalėlis, dedamas ant riebalais išteptos skardos ar į keptuvą, paviršius aptepamas išplaktu kiaušiniu ir apibarstomas džiūvėsėliais. Smailiu virbu ar didele adata subadomas paviršius, kad neplyšinėtų, ir kepama orkaitėje apie 1 val.

Patiekiamas karštas arba šaltas, supjaustytas riekelėmis. Karštas valgomas su bulvių koše, raugintais agurkais, kopūstų salotomis. Atskirai duodamas kiaušinių ar grietinės padažas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668