220 g kambario temperatūros sviesto,
100 g miltinio cukraus,
šaukštelis vanilinio cukraus,
220 g miltų,
žiupsnis cinamono,
keli šaukštai vyšnių uogienės,
šaukštas krakmolo.
GAMINIMAS:
Sviestą sudėkite į plakimo indą, suberkite miltinį ir vanilinį cukrų, tada elektriniu plakikliu nedideliu greičiu išplakite iki purumo. Suberkite miltus, cinamoną ir suminkykite tešlą. Suformuokite iš jos rutulį, apibarstykite jį miltais, dėkite ant švaraus stalviršio ir iškočiokite ploną lakštą.
Specialiomis dvigubomis formelėmis-širdelėmis (viena jų sausainiai išspaudžiami su kiauryme viduryje) išspauskite sausainius. Išdėliokite juos kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir 8-10 minučių pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Ištraukusi palikite, kad atvėstų.
Vyšnių uogienę sukrėskite į prikaistuvį ir maišydama kiek pakaitinkite. Įmaišykite krakmolą ir kaitinkite, kol šiek tiek sutirštės. Aptepkite ja sausainius be kiaurymių ir ant kiekvieno užvožkite po kiaurą sausainį. Pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.