400 g šviežios lašišos,
keli žiupsniai žuvų prieskonių,
vienos citrinos sultys.
P a d a ž u i:
stiklinė žuvų sultinio,
po pusę skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų,
100 ml sauso baltojo vyno,
100 g sviesto,
šaukštas vyno acto,
pagal skonį cukraus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Išvalytą žuvį supjaustykite 4 cm storio griežiniais. Kiekvieną jų įtrinkite žuvų prieskoniais, apšlakstykite citrinų sultimis ir pusvalandžiui palikite pastovėti. Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15-20 min. pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę.
Paruoškite padažą: iš paprikų puselių išskobkite sėklas, tada supjaustykite kubeliais. Paruoštas daržoves sudėkite į prikaistuvį, sumeskite gabalėliais pjaustytą viestą, uždenkite ir 4-5 min. pakaitinkite ant stiprios ugnies.
Nukelkite nuo ugnies, supilkite actą, suberkite cukrų, druską, pipirus ir dar 3-4 min. pakaitinkite. Supilkite sultinį, vyną, atsargiai išmaišykite ir dar pakaitinkite. Iškepusią žuvį supjaustykite stambiais kubeliais ir tiekite aplietą padažu.