T e š l a i:
250 g sviesto,
1 kiaušinis,
250 g cukraus,
2 šaukštai kakavos,
1 šaukštas cinamono,
250-300 g miltų,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,
250 g sumaltų lazdynų riešutų,
0,5 l vyšnių uogienės,
cukraus pudros pyragui pabarstyti.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą ir 1 val. palaikykite šaltai. Tuomet iš 3/4 tešlos iškočiokite 5 mm storio kvadratinį lakštą ir įklokite jį į sviestiniu popieriumi išklotą skardą.
Ant viršaus supilkite vyšnių uogienę ir išlyginkite jos paviršių. Iš likusios tešlos iškočiokite 5 mm storio lakštą ir supjaustykite juostelėmis. Juosteles sukryžiuokite ant pyrago. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškeptą pyragą supjaustykite gabalėliais, pabarstykite cukraus pudra.