1 vidutinio dydžio kopūstas.
Į d a r u i:
3 šaukštai ryžių,
400 g šernienos arba kitokios mėsos faršo,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
200 g riebios grietinėlės,
200 g liesos grietinėlės,
1 stiklinė vandens,
kečupo pagal skonį,
1 žiupsnelis bazilikų,
2 morkos.
GAMINIMAS:
Kopūsto kotą įpjaukite, kad verdant būtų lengviau atskirti lapus. Šviežias kopūstas verda apie pusvalandį, senesnis-bemaž valandą. Atidžiai žiūrėkite, kad nepervirtų ir neištižtų. Patartina daržovę virti ant vidutinio stiprumo ugnies.
Kai viršutiniai lapai suminkštėja, juos nulupkite ir padėkite atvėsti. Išvirkite ryžius. Kol kopūstas verda, paruoškite faršą. Į sumaltą mėsą įberkite druskos, pipirų-jų rūšį ir kiekį rinkitės pagal skonį. Ant kopūsto lapo dėkite šaukštą faršo ir sulankstykite.
Į indą supilkite abiejų rūšių grietinėlę, vandenį, įdėkite kečupo, įberkite bazilikų ir išmaišykite. Balandėlius truputį apkepkite ir sudėkite į puodą troškintis. Patartina indo dugną iškloti likusiais kopūsto lapais, kad patiekalas neprikeptų.
Supilkite padažą, dėkite griežinėliais pjaustytas morkas, uždenkite ir troškinkite apie pusvalandį. Prie balandėlių tinka bulvės. Žinoma, skaniausia šviežios.