1 stiklinė šilto vandens,
1/2-2šaukšteliai sausų mielių,
1/3 stiklinės cukraus,
2 stiklinės miltų,
1/2 l aliejaus,
mėgstamos uogienės arba šviežių trintų uogų.
GAMINIMAS:
Į dubenį supilkite vandenį, sudėkite mieles, cukrų ir miltus. Gerai išmaišykite. Tešlą pusvalandžiui palikite šiltai, kad pakiltų. Įkaitinkite aliejų. Šaukštu kabinkite tešlos ir dėkite į karštą aliejų. Jo neperkaitinkite.
Kitaip spurgos akimirksniu apskrus, bet vidus liks žalias. Kad tešla neliptų prie šaukšto, vrtėtų jį pamerkti į karštą vandenį. Aliejuje spurgas vartykite ir žiūrėkite, kad nepervirtų. Dar šiltas mirkykite į uogienę ir skanaukite.