2-3 stiklinės sausų pusryčių (rutuliukų),
70 g sviesto,
1 šaukštas medaus,
500 g riebios nerūgščios varškės,
4 šaukštai želatinos,
300 ml plakamosios grietinėlės (35 proc.),
1,5 stiklinės cukraus,
2 kiaušiniai,
2 bananai,
2 kiviai,
100 g vyšnių be kauliukų,
100 g vynuogių,
0,5 stiklinės pieno.
GAMINIMAS:
Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje ir juo apšlakstykite sausų pusryčių rutuliukus.Įdėkite medaus ir viską išmaišykite. Torto formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi ir sudėkite sausų pusryčių masę. Varškę trintuvu išsukite su 1 stikline cukraus.
Atskirai išplakite grietinėlę su likusiu cukrumi (0,5 stiklinės) ir įmaišykite į varškę. Atvėsintus kiaušinius išplakite su šaukšteliu cukraus, kol gana smarkiai suputos, ir taip pat įmaišykite į varškės masę. Varškės konsistencija turi būti labai puri ir švelni.
Tada karštame piene ištirpinkite želatiną ir truputį atvėsinę atsargiai maišydami supilkite į varškę. 1/3 varškės masės sudėkite ant sausų pusryčių sluoksnio. Tada dėkite vyšnių sluoksnį, vėl 1/3 varškės, po jo-supjaustytų bananų sluoksnį, ir vėl varškės.
Ant viršaus dėkite vynuoges. Tačiau viršutiniam papuošimui galima naudoti ne tik vynuoges, bet ir apelsinus, bananus ir pan. Šiuos vaisius galima apšlakstyti paruošta želė-jie neapdžius ir blizgės. Tortą kelias valandas laikykite šaldytuve, kad sustingtų.