Energetinė vertė: 1880 kcal
1 nedidelė menkė be galvos (apie 1,2-1,5 kg),
6 didelės nebirios bulvės,
4 vidutinio dydžio svogūnai,
1/2 arb. š. džiovintų mairūnų arba raudonėlių,
jūros druskos,
juodųjų pipirų,
8 valg. š. alyvų aliejaus,
100 ml baltojo vyno,
3 česnako skiltelės,
2 valg. š. susmulkintų petražolių,
4 valg. š. patarkuotų bandelės trupinių.
GAMINIMAS:
Menkę nuplaukite ir nusausinkite virtuviniu popieriumi. Bulves nuskuskite, svogūnus nulupkite ir supjaustykite labai plonais rėžiukais. Suberkite žalumynus, druską, pipirus ir gerai sumaišykite su bulvėmis bei svogūnais. Į apvalią arba pailgą apkepo formą (geriausia fajansinę) įpilkite 4 valg. š. alyvų aliejaus ir sudėkite bulvių ir svogūnų mišinį.
Kepkite 30 minučių iš anksto pakaitintoje orkaitėje ties viduriu 220 laipsnių karščio temperatūroje. Neužmirškite pavartyti. Daržoves išlyginkite šaukštu ir ant viršaus sudėkite pipirais ir druska pabarstytą žuvį. Pašlakstykite truputį aliejumi. Užpilkite vyno ir viską patroškinkite 15 minučių 180 laipsnių karščio temperatūroje.
Nuluptas česnako skilteles susmulkinkite ir sumaišykite su petražolėmis ir bandelės trupiniais. Aliejaus maišydami pilkite tiek, kad susidarytų vientisa pasta. Ja tolygiai užtepkite menkę ir dar pakepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.