Energetinė vertė: 2316 kcal
1/2 baltojo kopūsto,
300 g nebirių bulvių,
druskos,
100 g sviesto,
2 česnako skiltelės,
2 šalavijų stiebai,
200 g makaronų iš rupių ruginių miltų arba Tagliatelle,
100 g Pecorino arba Parmezano sūrio,
baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kopūstą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite rėžiukais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Viską sudėkite į puodą su vos verdančiu vandeniu ir 15 minučių patroškinkite. Sviestą pakaitinkite keptuvėje ir jame pagruzdinkite nuluptą česnaką su nuplautais šalavijais.
Į verdantį vandenį su kopūstais suberkite makaronus ir juos išvirkite. Sutarkuokite sūrį. Česnaką ir šalavijus išimkite iš sviesto. Daržovių ir makaronų mišinį supilkite ant sieto, kad nulašėtų vanduo, ir supilkite į šiltą indą. Paskaninkite pipirais ir druska. Tuomet užpilkite sviestu, kuriame kepėte česnaką su šalavijais, ir pabarstykite tarkuotu Pecorino ar Parmezano sūriu.