Apkepta bulvių tyrė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Apkepta bulvių tyrė


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 1520 kcal

1 kg miltingų bulvių,
druskos,
1/4 l karšto pieno,
50 g sviesto,
1 kiaušinio trynys,
tarkuoto muskato,
1 arb. š. cukraus,
margarino formai ištepti,
3 valg. š. tarkuoto Ementalio sūrio,
1 ryšulėlis svogūnų laiškų.


GAMINIMAS:

Bulves nuskuskite ir nuplaukite. Pavirkite puode pasūdytame vandenyje 25 minutes. Sugrūskite bulves grūstuve. Tyrę sudėkite į puodą. Pastatykite ant vyryklės. Nuolat maišydami ant mažos ugnies, supilkite pieną, pusę sviesto ir kiaušinio trynį.

Pabarstykite druska, muskatu ir cukrumi. Su šluotele plakite tol, kol tyrė bus balta ir puri. Ugniai atsparią formą ištepkite margarinu. Truputį tyrės įdėkite į maišelį su antgaliu. Likusią masę sudėkite į formą ir išlyginkite paviršių.

Maišelio pagalba užpurkškite kraštelį. Pabarstykite sūriu. Likusį sviestą užbarstykite gabalėliais ant viršaus. Formą dėkite į orkaitę ties viduriu. 15 minučių kepkite 200 laipsnių karščio temperatūroje. Tuo tarpu nuplaukite svogūnų laiškus, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Išimkite formą iš orkaitės. Bulvių tyrę pabarstykite svogūnų laiškais ir neškite ant stalo. Puikiai tinka prie neilgai keptos mėsos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668