Daufino bulvės receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Daufino bulvės


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 3330 kcal

B u l v i ų tešla:
500 g miltingų bulvių,
druskos,
50 g sviesto,
2 kiaušinių tryniai.

P l i k y t a tešla:
1/4 l vandens,
50 g sviesto,
žiupsnis druskos,
150 g miltų,
4 kiaušiniai,
muskato,
druskos.

Be to:
aliejaus arba kokosų riebalų kepti.


GAMINIMAS:

Bulves nuskuskite, nuplaukite, vos vos pasūdykite ir išvirkite. Nukoškite, nugarinkite ir sugrūskite grūstuve. Masę ataušinkite ir gerai išmaišykite su sviestu ir išplaktu kiaušinio tryniu. Plikytą tešlą pasidarykite taip: vandenį, sviestą ir druską užvirkite plačiame puode.

Nukelkite nuo viryklės. Miltus iš karto suberkite į karštą skystį. labai greitai išmaišykite, kad nebūtų jokių gumuliukų. Puodą vėl užkelkite ant vyryklės. Tešlą ant mažos ugnies maišykite tol, kol ji sušoka į vieną kukulį. Kai ji pradeda kibti prie dugno, įmaišykite 1 kiaušinį.

Tešlą palikite, kad atauštų 5-10 minučių. Po to vieną paskui kitą įmaišykite likusius kiaušinius. Bulvių masę sumaišykite su plikyta tešla. Paskaninkite muskatu ir druska. Pakaitinkite kepimo riebalus. Tešlą sudėkite į švirkštą su dideliu apvaliu antgaliu.

Spauskite 3 cm ilgio ritinukus, nupjaukite aštriu peiliu ir tuojau pat leiskite į riebalus. Keplite, kol gražiai pagels. Pateikite su stirnienos nugarine ir daržovėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668