Energetinė vertė: 3330 kcal
B u l v i ų tešla:
500 g miltingų bulvių,
druskos,
50 g sviesto,
2 kiaušinių tryniai.
P l i k y t a tešla:
1/4 l vandens,
50 g sviesto,
žiupsnis druskos,
150 g miltų,
4 kiaušiniai,
muskato,
druskos.
Be to:
aliejaus arba kokosų riebalų kepti.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite, vos vos pasūdykite ir išvirkite. Nukoškite, nugarinkite ir sugrūskite grūstuve. Masę ataušinkite ir gerai išmaišykite su sviestu ir išplaktu kiaušinio tryniu. Plikytą tešlą pasidarykite taip: vandenį, sviestą ir druską užvirkite plačiame puode.
Nukelkite nuo viryklės. Miltus iš karto suberkite į karštą skystį. labai greitai išmaišykite, kad nebūtų jokių gumuliukų. Puodą vėl užkelkite ant vyryklės. Tešlą ant mažos ugnies maišykite tol, kol ji sušoka į vieną kukulį. Kai ji pradeda kibti prie dugno, įmaišykite 1 kiaušinį.
Tešlą palikite, kad atauštų 5-10 minučių. Po to vieną paskui kitą įmaišykite likusius kiaušinius. Bulvių masę sumaišykite su plikyta tešla. Paskaninkite muskatu ir druska. Pakaitinkite kepimo riebalus. Tešlą sudėkite į švirkštą su dideliu apvaliu antgaliu.
Spauskite 3 cm ilgio ritinukus, nupjaukite aštriu peiliu ir tuojau pat leiskite į riebalus. Keplite, kol gražiai pagels. Pateikite su stirnienos nugarine ir daržovėmis.