Energetinė vertė: 2240 kcal
1 kg nebirių bulvių,
druskos,
1/2 l karšto pieno,
3 kiaušinių tryniai,
1 valg. š. miltų,
200 g tarkuoto Parmezano sūrio,
baltųjų pipirų,
3 kiaušinių baltymai,
margarinas formai ištepti,
40 g sviesto,
1 ryšulėlis svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais. Sudėkite į puodą, įberkite druskos ir uždengę pavirkite 20 minučių. Vandenį nupilkite ir nugarinkite bulves. Grūstuve bulves sugrūskite arba pertrinkite per sietą. Pieną, kiaušinių trynius ir Parmezano sūrį sumaišykite su bulvių mase.
Pabarstykite druska ir pipirais. Kiaušinių baltymus išplakite ir taip pat supilkite į masę. Ugniai atsparią formą ištepkite margarinu. Sudėkite bulvių masę. Viršų apiberkite sviesto gabaliukais. Formą statykite ties orkaitės viduriu.
Orkaitę iš anksto pakaitinkite ir kepkite 45 minutes 200 laipsnių karščio temperatūroje. Apkepą ištraukite iš orkaitės. Apiberkite nuplautais ir susmulkintais svogūnų laiškais ir neškite ant stalo.