Energetinė vertė: 1840 kcal
1 1/2 kg miltingų bulvių,
druskos,
170 g miltų,
2 kiaušiniai,
miltų kukuliams daryti,
1 1/2 l vandens.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir nuplaukite. Pusę jų užpilkite vandeniu ir pasistatykite šalia. Likusias bulves sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir pavirkite 20 minučių. Vandenį nupilkite. Bulves pastatykite, kad praauštų. Žalias bulves sutarkuokite ir išspauskite.
Sudėkite bulves sutarkuokite ir išspauskite. Sudėkite į indą, ant jų sutarkuokite virtas bulves. 2 valg. š. miltų suberkite į lėkštę kukuliams apvolioti. Likusius miltus sumaišykite su bulvių mase. Įmuškite kiaušinius. Įberkite druskos. Lengvai pasūdytą vandenį puode užvirkite.
Iš bulvių masės padarykite miltuotomis rankomis kukulius maždaug 5 cm skersmens. Apvoliokite miltais. Nesmarkiai vedančiame vandenyje pavirkite 20 minučių. Kukulius išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite. Sudėkite ant šiltos lėkštės. Garnyras tinka prie keptos kiaulienos, veršienos ar kiaulienos karkos.