1 kg karosų,
prieskonių,
1/2 stiklinės grietinės,
100 g sulesto,
3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūriu,
1 šaukštelis miltų,
pyrago džiūvėsėlių,
druskos.
GAMINIMAS:
Paruošti nepjaustyti karosai apibarstomi druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojami miltuose ir karštuose riebaluose apkepinami, kol parusvės. Paskui sudedami į gilesnį emaliuotą keptuvą, užpilami grietine, pabarstomi tarkuotu fermentiniu sūriu, svieste pakepintais miltais, pyrago džiūvėsėliais ir sudedamas likęs sviestas. Keptuvas su žuvimi dedamas į karšty orkaite, kad paviršius gražiai rusvai apkeptų ir apsitrauktu plutele.
Karosas tiekiamas su keptomis ar virtomis bulvėmis, žiediniais kopūstais ar kitomis virtų daržovių salotomis.