Energetinė vertė: 1764 kcal
750 g miltingų bulvių,
druskos,
2 svogūnai,
2 valg. š. miltų,
1 kiaušinis,
pipirų,
125 g lašinukų su raumeniu.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir nuplaukite. Stambiai sutarkuokite ir nusausinkite virtuviniu rankšluoščiu. Bulvių masę sudėkite į indą ir gerai pasūdykite. Svogūnus nuluokite ir susmulkinkite. Suberkite į bulvių masę. Kiaušinį išplakite su miltais. Pabarstykite druska bei pipirais ir taip pat supilkite į bulvių masę.
Lašinius supjaustykite labai plonomis riekutėmis, išdėliokite juos ant keptuvės ir apkepkite, kol pasidarys skaidrūs. Tada porcijomis dėkite bulvių masę į keptuvę. Bulvių sluoksnio storis turėtų būti apie 1 cm. Kiekvieną pusę apkepkite iki rusvumo maždaug 6 minutes. Iš visos bulvių masės galite iškepti 4 plokštainius.