Energetinė vertė: 2340 kcal
500 g jautienos krūtinėlės,
2 l vandens,
druskos,
1 ryšulėlis prieskonių,
žalumos sriubai,
750 g bulvių,
baltųjų pipirų,
patarkuoto muskato,
1/2 arb. š. džiovintų susmulkintų mairūnų,
50 g rūkytų riebių lašinių,
2 svogūnai,
1/2 ryšulėlio petražolių,
1/2 ryšulėlio bui,ių.
GAMINIMAS:
Jautieną nuplaukite šaltu vandeniu. Sudėkite į didelį puodą. Užpilkite vandeniu, įberkite druskos. Uždenkite ir pavirkite maždaug 90 minučių. Ties, praėjus 30 minučių, nugriebkite putas ir suberkite sriubos prieskonius. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais.
Bulves sudėkite į puodą, likus virti 30 minučių. Mėsą išimkite ir padėkite kelioms minutėms ant lentelės, kad praauštų. Sriuba jau turėtų būti tiršta. jei bulvės dar ne visai suvirė (tai priklauso nuo rūšies), jas galima sugrūsti ar paplakti šluotele. Mėsą supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais ir vėl suberkite į sriubą.
Įberkite pipirų, muskato, mairūnų ir dar šiek tiek druskos. Pastatykite šiltai. Lašinukus supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Tuomet suberkite nuluptus ir susmulkintus svogūnus ir 10 min. viską rusvai paskrudinkite. Petražoles ir builius nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite.
Sriubą supilkite į dubenį, pabarstykite petražolėmis, builiais, svogūnais bei lašinukais ir neškite ant stalo.