500 g viščiukų krūtinėlių be kaulo,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
3 šaukštai tamsiojo sojų padažo,
2 šaukštai ryžių acto,
2 šaukštai cukraus,
10 džiovintų slyvų,
saujelė šviežių špinatų,
pusė žaliosios citrinos,
šaukštelis tailandietiško žuvų padažo,
2 šaukštai sezamų sėklų,
aliejaus (kepti).
GAMINIMAS:
Viščiukų krūtinėles nuplaukite, nusausinkite, išvirkite garų puode ir stambiai suplėšykite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai parus, apkepkite karštuos riebaluose. Į svogūnų masę sudėkite smulkintą vištieną, supilkite sojų ir žuvų padažą, cukrų, sultis, vandenyje pamirkytas smulkintas slyvas ir nuolat maišydami kaitinkite ant mažos ugnies, kol vištiena apsivels padažu ir patamsės.
Tada supilkite ryžių actą ir paskanaukite-mėsa turi būti saldžiarūgštė. Paruoštą mėsą gerai atvėsinkite, tada bent pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite ir išdėliokite lėkštėse. Ant viršaus dėkite vištienos ir užberkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.