4 viščiukų krūtinėlės,
kiaušinis,
česnako skiltelė,
ryželis šviežių žalumynų (bazilikų, krapų arba petražolių),
pusė citrinos,
200 g brandinto sūrio,
aliejaus, džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir įpjaukite šoną, kad gautųs "kišenėlė" įdarui. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Nuplaukite, nuvarvinkite ir sukapokite žalumynus. Susmulkinkite česnako skiltelę. Į citrinų sultis suberkite nutarkuotą žievelę, žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos.
Įtrinkite mišiniu vištienos gabalėlius, uždenkite ir palaikykite porą valandų. Žalumynus sumaišykite su česnaku ir smulkiai tarkuotu sūriu. Prikimškite viščiukų krūtinėles įdaru, persmeikite mediniu pagaliuku, apvoliokite kiaušinio trynyje, džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Galite suktinukus kepti ir orkaitėje. Pirmiau trumpai apkepkite juos keptuvėje, sudėkite į riebalais pateptą skardą, įpilkite vištienos sultinio. Kepkite 180 laipsnių karščio temperatūroje apie 20 min., kelis kartus aplaistykite sultiniu. Patiekite su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.