Energetinė vertė: 1388 kcal
1 didelė gūžinė salota,
200 g nebirių bulvių,
druskos,
4-6 valg. š. alyvų aliejaus,
200 g šviežių pupelių su ankštimis,
1 (200 g) cukinija,
1 ryšulėlis pavasarinių svogūnų,
2 kiaušiniai,
2 valg. š. grietinėlės,
25-3 valg. š. vyno acto,
pipirų,
1/2 ryšulėlio svogūnų laiškų,
1/2 ryšulėlio krapų,
2 šakelės karčiųjų kiečių (estragonas).
GAMINIMAS:
Atskirkite kietus išorinius salotų lapus ir kotą. Tuomet kitus 6 lapus išskleiskite ir išpjaukite iš jų širdelę. Šiuos lapus nuplaukite, nukratykite ir išklokite jais indą. Likusias salotas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 3 cm pločio rėžiukais. Bulves nuplaukite, išvirkite vandenyje su trupučiu druskos, nukoškite ir karštas nulupkite.
SWupjaustykite 1/2 cm storio griežinėliais. Pašlakstykite alyvų aliejumi ir palikite. Pupeles nuplaukite ir supjaustykite 3 cm ilgio gabaliukais, pavirkite jas 10 minučių nelabai sūriame vandenyje. Nukoškite, užpilkite 1/2 šaukšto alyvų aliejaus ir palikite.
Nuplaukite cukiniją, supjaustykite ją vieno centimetro storio griežinėliais. Užpilkite 1 šaukštu alyvų aliejaus ir 5 minutes patroškinkite keptuvėje. Pavasarinius svogūnus nuvalykite. Nupjaukite šaknis ir žalumą, likusią dalį supjaustykite įstrižais griežinėliais.
Kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite trynį. Trynį šakute ištrinkite su grietinėle, įpilkite 2-3 šaukštus alyvų aliejaus. Paskaninkite actu, pipirais ir druska. Kiaušinio baltymą ir gerai nuplautus bei nukratytus žalumynus susmulkinkite.
Salotų rėžiukus, bulvių griežinėlius, pupeles, cukiniją ir svogūnus kartu su kiaušinių baltymais atsargiai sumaišykite. Daržovių mišinį sudėkite į salotomis išklotą didelį dubenį, užpilkite marinatu su kiaušinio tryniu ir palikite 15 minučių.