Energetinė vertė: 2620 kcal
500 g miltingų bulvių,
2 svogūnai,
1 česnako skiltelė,
druskos,
baltųjų pipirų,
6 valg. š. alyvų aliejaus,
1 išdarinėta lydeka (apie 800 g),
1/2 citrinos sulčių,
1 ryšulėlis petražolių,
1 šalotas.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite ir nuskuskite. Svogūnus nulupkite. Viską supjaustykite plonais griežinėliais. Čia labai tiks pjaustyklė agurkams pjaustyti. Česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Visus produktus sumaišykite.
Pailgą apkepo formą ištepkite 4 valg. š. alyvų aliejaus. Sudėkite daržoves ir kepkite iš anksto pakaitintoje orkaitėje ties viduriu 200 laipsnių karščio temperatūroje 25-30 minučių, kol gražiai pagels. Kol daržovės kepa, nuplaukite žuvį, nusausinkite, vidų ir išorę pašlakstykite citrinų sultimis ir įtrinkite druska bei pipirais.
Paimkite pusę nuplautų petražolių, ketvirčiais supjaustytą šalotą ir prikimškite šiomis daržovėmis žuvį. Žuvį padėkite ant bulvių ir svogūnų mišinio, pašlakstykite likusiu aliejumi ir patroškinkite orkaitėje ties viduriu 180 laipsnių 20-25 minutes.
Be to, praėjus pusei laiko, neužmirškite žuvies atsargiai apversti. Iškepę žuvį, trumpai ją dar palaikykite orkaitėje, po to pabarstykite likusiomis petražolėmis ir neškite ant stalo.