Kepta lydeka su bulvėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta lydeka su bulvėmis


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 2620 kcal

500 g miltingų bulvių,
2 svogūnai,
1 česnako skiltelė,
druskos,
baltųjų pipirų,
6 valg. š. alyvų aliejaus,
1 išdarinėta lydeka (apie 800 g),
1/2 citrinos sulčių,
1 ryšulėlis petražolių,
1 šalotas.


GAMINIMAS:

Bulves nuplaukite ir nuskuskite. Svogūnus nulupkite. Viską supjaustykite plonais griežinėliais. Čia labai tiks pjaustyklė agurkams pjaustyti. Česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Visus produktus sumaišykite.

Pailgą apkepo formą ištepkite 4 valg. š. alyvų aliejaus. Sudėkite daržoves ir kepkite iš anksto pakaitintoje orkaitėje ties viduriu 200 laipsnių karščio temperatūroje 25-30 minučių, kol gražiai pagels. Kol daržovės kepa, nuplaukite žuvį, nusausinkite, vidų ir išorę pašlakstykite citrinų sultimis ir įtrinkite druska bei pipirais.

Paimkite pusę nuplautų petražolių, ketvirčiais supjaustytą šalotą ir prikimškite šiomis daržovėmis žuvį. Žuvį padėkite ant bulvių ir svogūnų mišinio, pašlakstykite likusiu aliejumi ir patroškinkite orkaitėje ties viduriu 180 laipsnių 20-25 minutes.

Be to, praėjus pusei laiko, neužmirškite žuvies atsargiai apversti. Iškepę žuvį, trumpai ją dar palaikykite orkaitėje, po to pabarstykite likusiomis petražolėmis ir neškite ant stalo.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668