Energetinė vertė: 1300 kcal
500 g šviežių vijoklinių pupelių,
250 g miltingų bulvių,
1 vidutinio dydžio morka,
1 didelis svogūnas,
100 g parūkytų lašinukų su raumeniu,
250 g kiaulienos kumpio,
2-3 šakelės darželinių dašių,
1 l jautienos sultinio (pačių išvirto arba iš ekstrakto),
druskos,
juodųjų pipirų,
1/2 ryšulėlio petražolių.
GAMINIMAS:
Pupelių galiukus nugnybkite ir supjaustykite jas. Bulves ir morkas nuskuskite, supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Rūkytus lašinukus ir kiaulieną supjaustykite mažais kubeliais. Produktus sudėkite į didelį puodą ir be riebalų trumpai paskrudinkite.
Tuomet sudėkite daržoves ir bulvių kubelius. Suberkite dašius ir užpilkite sultiniu. Įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite ir pavirkite pamaišydami 40-45 minutes. Petražoles susmulkinkite, suberkite į sriubą ir neškite ant stalo.