Energetinė vertė: 1208 kcal
250 g žaliųjų šparagų,
250 g miltingų bulvių,
1/2 l vištienos sultinio,
1/2 l vandens,
druskos,
4 valg. š. grietinėlės,
juodųjų pipirų,
100 g krabų,
20 g sviesto.
P a p u o š i m u i:
4 krapų šakelės.
GAMINIMAS:
Šparagus nuplaukite ir peiliuku nuvalykite galus. Supjaustykite gabalėliais, nupjaukite galvutes. Nuplaukite bulves, nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Vištienos sultinį sumaišykite su vandeniu, įdėkite susmulkintas bulves ir šparagus, įberkite druskos ir pavirkite 15-20 minučių. Po 10 minučių išgriebkite šparagų galvutes.
Sriubą su grietinėle išplakite maišikliu, įberkite druskos ir ką tik sumaltų pipirų. Supilkite atgal į puodą ir dar kartą užkaitinkite. Krabus kartu su šparagų galvutėmis pašildykite svieste. Sriubą išpilstykite į keturias lėkštes, į vidurį padėkite keletą krabų, šparagų galvučių ir papuoškite krapais.