Energetinė vertė: 960 kcal
1 kg bulvių,
druskos,
1 didelis agurkas,
2 svogūnai,
5 valg. š. acto,
baltųjų pipirų,
žiupsnis cukraus,
po 1 ryšulėlį petražolių ir krapų,
125 g grietinės.
P a p u o š i m u i:
4 šakelės krapų.
GAMINIMAS:
Nuplaukite bulves šepetėliu po tekančiu vandeniu. Sudėkite į šaltą vandenį. Pasūdykite. Užvirus patroškinkite 25-30 minučių. Agurką nuplaukite ir nusausinkite. Neluptą supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai sukapokite.
Kartu su agurko griežinėliais sudėkite į indą. (Kelis agurko griežinėlius palikite salotoms papuošti.) Bulves nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu, jas nulupkite ir padėkite, kad atauštų. Tada supjaustykite jas lygiais 1/2 cm storio griežinėliais. Sudėkite į indą.
Drungnus pašlakstykite actu, pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir palikite dar 10 minučių, kad pritrauktų. Petražoles ir krapus nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir susmulkinkite. Išplakite grietinę, sudėkite žalumynus ir užpilkite agurkus.
Įmaišykite bulvių griežinėlius. Salotas uždenkite ir palaikykite šaldytuve 20 minučių. Galima pabarstyti druska ir pipirais. Viską sudėkite į stiklinį indą. Papuoškite nuplautais krapais ir agurko griežinėliais.