0,5 litro alaus,
2 stiklinės kvietinių miltų,
2 kiaušiniai,
1 šaukštas grietinės,
2 pakeliai riebios varškės,
1 šaukštas cukraus,
1/4 stiklinės pieno,
maltų džiūvėsėlių, druskos.
GAMINIMAS:
Trynius ištrinkite su grietine, įberkite druskos ir cukraus, įpilkite stiklinę alaus ir viską gerai išplakite iki vientisos masės. Pridėkite miltų, vėl viską kruopščiai išmaišykite, supilkite likusį alų, išplaktus baltymus, vėl viską gerai išmaišykite. tešla gatava.
Kepdami blynelius, tešlą į įkaitintą keptuvę pilkite plonu sluoksneliu ir kepkite tik iš vienos pusės. Parausvėjusią pusę patepkite įdaru (pagamintu iš mėsos, varškės ar džemo) ir susukite voleliu, pamirkykite pieno ir kiaušinio mišinyje (kiaušinis ir ketvirtis stiklinės pieno), apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame svieste.