800g lydekos,
2—3 riekelės pyrago,
100g pieno,
1 kiaušinis,
2—3 svogūnai,
40g sviesto,
prieskoninių daržovių (morkų, salierų, porų),
prieskonių (kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelis),
1 stiklinė krienų padažo (žiūrėti "Padažai").
GAMINIMAS:
Lydeka išskrodžiama pro pakaklę, nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma 5 cm gabalais. Iš gabalų išimamas nugaros minkštimas (bus sunaudojamas įdarui), kiekvienas prikemšamas įdaro, gabalai patepami kiaušinio baltymu, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Po to jie sudedami į troškintuvą ant susmulkintų prieskoninių daržovių, pabarstoma prieskoniais, pasūdoma, įpilama truputis karšto vandens ar sultinio ir troškinama, kol daržovės suminkštės.
Įdarui išimtas lydekos minkštimas kartu su piene mirkytu pyragu sumalamas mėsmale, sviestas išsukamas iki baltumo ir sudedamas į žuvies masę, taip pat sudedama kiaušinio trynys, prieskoniai, druska ir gerai išsukama, tada sukrečiamas išplaktas baltymas ir lengvai išmaišoma.
Ištroškinti lydekos gabalai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami krienų padažu (galima padažą duoti ir padažinėje). Valgoma su virtomis bulvėmis.