Sausainiai prie alaus receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sausainiai prie alaus


INGREDIENTAI:

260 g miltų,
20 g cukraus,
50 g sviesto,
150 g grietinės,
1/4 arbatinio šaukštelio sodos,
po 1 arbatinį šaukštelį druskos ir kmynų.


GAMINIMAS:

Miltus sumaišykite su soda, persijokite. Maišydami grietinėje ištirpinkite cukrų ir druską (1/4 arbatinio šaukštelio). Iš anksto suminkštintą sviestą išsukite medine mentele, pamažu sudėdami grietinės masę, o paskui miltus ir greitai užmaišykite tešlą.

Vietoj grietinės galite vartoti rūgpienį ar kefyrą. Iškočiokite 0,5 centimetro storio tešlą, supjaustykite 10 cm pločio juostomis, kiekvieną juostelę atskirai suraikykite siaurutėmis 0,5 centimetro pločio juostelėmis. Ant stalo paberkite druskos ir kmynų, prie jų priglauskite kiekvieną juostelę. Po to juosteles išdėliokite ant skardos ir 10-12 minučių kepkite iki 220-240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668