Marokietiška vištiena receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Marokietiška vištiena


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1,5 kg vištienos gabaliukų su kaulais (pavyzdžiui, šlaunelių) arba 1 kg vištienos filė,
3 svogūnų,
2 paprikų,
1 baklažano,
5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto sviesto,
50 ml kapotų petražolių lapelių,
1 šaukštelio tarkuoto imbiero,
žiupsnelio šafrano,
druskos,
juodųjų pipirų pagal skonį,
50 ml vandens,
1 citrinos,
1 šaukšto kapotų kalendrų,
100 g žaliųjų alyvuogių.

GAMINIMAS:

Vištieną susmulkinkite. Nulupkite ir skiltelėmis supjaustykite svogūnus. Paprikas perpjaukite perpus, išimkite sėklas, supjaustykite didesniais gabaliukais. Baklažaną susmulkinkite kubeliais. Sviesto ir aliejaus mišinyje apkepkite vištienos gabaliukus, tada patroškinkite žemoje temperatūroje 10 minučių.

Pridėkite susmulkintas daržoves, kapotas petražoles, imbierą, šafraną, druską ir pipirus. Supilkite vandenį, sudėkite citrinos griežinėlius. Puodą uždenkite ir 15 minučių patroškinkite. Jei reikia, įpilkite daugiau skysčio ir pamaišykite. Sudėkite kalendras ir dar 15 minučių troškinkite. kai jau patiekalas bus beveik paruoštas, suberkite alyvuoges. Patiekite su kuskusu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668