1/2kg miltų,
100g sviesto,
6 tryniai,
2 kiaušiniai,
30g cukraus,
1 stiklinė grietinės,
25g spirito,
vanilinio cukraus,
riebalų virimui.
GAMINIMAS:
Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kol joje atsiras pūslelių. Kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai. Tada tešla atšaldoma, pridengus drobele, kad neapdžiūtų. Prieš verdant iškočiojama 2 mm storio lakštais, ratuku arba peiliu supjaustoma 10—12cm ilgio, 2cm pločio kaspinėliais, per vidurį įpjaunama ir perneriama kilpa.
Riebalai (kiaulinius taukus galima perpus maišyti su saulėgrąžų aliejumi) įkaitinami plačiame neaukštame inde. Į taukus įmetama pora griežinėlių žalios bulvės. Jei įleistas žagarėlis tuoj čirkšdamas iškyla, riebalai tinkamo karštumo. Kai viena pusė apgelsta, žagarėliai apverčiami. Po to išgriebiami ant sieto ir apibarstomi miltiniu cukrumi.