500 ml sultinio (veršienos arba daržovių),
3 česnako skiltelių,
200 ml jogurto be priedų,
1 šaukšto miltų,
150 ml grietinėlės,
0,5 šaukštelio druskos,
0 ,25 šaukštelio pipirų,
120 g fetos sūrio,
1 šaukšto baltojo vyno acto.
P r i e d a m s:
3 pomidorų,
0,5 agurko,
4 batono riekelių,
2 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų prieskoninių žolelių.
GAMINIMAS:
Užvirkite sultinį, sudėkite česnako skilteles, puodą uždenkite ir virkite maždaug 5 minutes ant mažos ugnies. Jogurtą sumaišykite su miltais ir pamažu supilkite į sultinį. Pavirkite dar 5 minutes, tada sudėkite grietinėlę ir pakaitinkite kelias minutes.
Pagardinkite pipirais. Į puodą dėkite susmulkintą fetos sūrį, išmaišykite, supilkite vyno actą. Jeigu reikia, įberkite druskos. Patiekite su skrudinto batono kubeliais, agurko ir pomidorų gabaliukais, apibarstykite prieskoninėmis daržovėmis.