250 g šviežių voveraičių (arba 100 g sūdytų grybų),
120 ml grietinėlės kavai,
0,5 šaukšto kvietinių miltų,
balzaminio acto,
druskos,
pipirų (pagal skonį),
aliejaus (mėsai apkepti),
400 ml pieno.
GAMINIMAS:
Jei naudosite sūdytus grybus, prieš tai išmirkykite juos šaltame vandenyje arba apvirkite. Susmulkinkite didesnius grybus ir kiaulieną. Mėsą apkepkite puode storu dugnu, sudėkite grybus, kepkite dar kelias minutes. Supilkite plakamąją ir kavos grietinėlę, užvirkite.
Miltus sumaišykite su nedideliu kiekiu vandens ir supilkite į sriubą, nuolat maišydami. Vėl užvirkite, pagal skonį pagardinkite balzaminiu actu, druska, pipirais. Prieš patiekdami pakaitinkite ir išplakite pieną. Kiekvieną porciją papuoškite pieno puta.