1/2 kg kalmarų,
1 vidutinis svogūnas,
2 česnakų galvutės,
1 šaukštelis jūros druskos,
1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
1/2 kg spagečių,
sviesto,
aliejaus,
petražolių.
GAMINIMAS:
Spagečius išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir padėkite į šalį. Smulkiai supjaustykite svogūną, sumaigykite česnakus. Kalmarus supjaustykite 1 cm storio žiedeliais. Didelėje keptuvėje sumaišykite sviestą su aliejumi, pašildykite ir troškinkite svogūnus bei česnakus, kol suminkštės (6-7 minutes), tačiau nelaukite, kol pagels.
Tuomet suberkite petražoles, druską ir pipirus, sudėkite kalmarus ir išmaišykite. Kepkite ant vidutinės ugnies maždaug 8-10 minučių. Spagečius suverskite į didžiulį dubenį, o ant viršaus sudėkite kalmarus.