P y r a g u i:
5 su lupenomis virtos bulvės,
5 šaukštai manų kruopų,
2 šaukštai sviesto,
kiaušinis,
pagal skonį mėgstamų bulvių prieskonių.
Į d a r u i:
stiklinė virtų džiovintų grybų,
4 kiaušiniai,
pakelis sviesto,
3 svogūnai,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite grybų įdarą: svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai svogūnai pasidarys permatomi, sumeskite mėsmale sumaltus grybus, virtus kiaušinius. Masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, apie 8 min. pakepinkite ir palikite, kad atvėstų.
Kol grybų paštetas auš, paruoškite bulvių tešlą: bulves nulupkite, sugrūskite, sudėkite sviestą, suberkite manų kruopas, įmaišykite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Ant karščiui atsparaus indo dugno krėskite sluoksnį bulvių masės, tolygiai paskirstykite paštetą ir vėl krėskite likusią tešlą. Pyragą su grybų paštetu kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.