1/2kg varškės arba lietuviško sūrio,
5 šaukštai miltų,
4 šaukštai cukraus,
2—3 kiaušiniai,
50g sviesto (jei vartojamas sūris— truputis grietinės),
1 nubrauktas šaukštelis sodos,
vanilinio cukraus,
100g miltinio cukraus užbarstymui,
Kiaulinių taukų perpus su saulėgrąžų aliejumi virimui.
GAMINIMAS:
Ištrinti su cukrumi kiaušiniai, varškė, grietinė, sumaišyta su soda, miltai ir prieskoniai gerai suminkoma. Iš jos daromi maži kukuliukai arba riestainėliai. Verdama iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Išgriebtos ant rėčio spurgos pabarstomos miltiniu cukrumi. Kuo tešla minkštesnė, tuo spurgos skanesnės. Todėl kai kurios šeimininkės užmaišo tokio tirštumo tešlą, kad spurgas į riebalus leidžia riebaluotu šaukštu.
Pastabos:
šviežios labai skanios, greitai pagaminamos. Patiekiamos prie kavos