Energetinė vertė: 69 kcal
3 kiaušiniai,
90 g cukraus diabetikams, arba fruktozės,
šaukštas šalto vandens,
70 g kvietinių rupių miltų.
P a b a r s t y m u i:
12 g cukraus diabetikams.
GAMINIMAS:
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir pastatykite šaltai. Trynius su 50 g fruktozės 4-5 min. plakite, indą įdėjus į karštą vandenį. Skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Baltymus išplakite iki standžių putų, suberkite likusią fruktozę.
Trynių kremą sumaišykite su miltais bei 2/3 baltymų masės. Atsargiai įmaišykite likusius baltymus. Tešlą dėkite į konditerinį švirkštą su dideliu lygiu antgaliu ir išspauskite 6 cm ilgio sausainius. Atstumas tarp jų turi būti apie 2 cm. Dėkite į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepkite 12-15 min., kol parusvės. Sausainius sudėkite ant grotelių, pabarstykite cukrumi diabetikams ir ataušinkite.