Šventinės spurgos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šventinės spurgos


INGREDIENTAI:

1kg miltų,
2 stiklinės pieno,
100g mielių,
8 tryniai,
200g sviesto,
1 šaukštas spirito,
vanilinio cukraus,
5g druskos,
1 stiklinė tirštos vyšnių arba braškių uogienės,
100g miltinio cukraus užbarstyti,
kiaulinių taukų virti.


GAMINIMAS:

Tešla ruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla iškočiojama 1/2 cm storio lakštais ir stiklinėle išspaudžiami apskriti paplotėliai. Ant kiekvieno dedama po uogą, kraštai patepami baltymu ir uždedamas antras paplotėlis. Kraštai gerai užspaudžiami ir paliekama, kad pakiltų. Spurgas galima daryti išspaudžiant apskritus tešlos kukuliukus tarp pasviestuotų pirštų. Kartu įdedama ir uoga. Spurgos dedamos ant drobulės arba ant pasviestuoto pergamento. Kai pakyla, leidžiamos į įkaitintus taukus. Jei įmestas tešlos gabalėlis tuoj čirkšdamas išplaukia į paviršių, riebalai įkaitę gerai. Iš pradžių iki auksinės spalvos apverdama viena pusė, apvertus — kita. Daugiau vartyti nereikia. Išverda per 6—7 min. Graibštu išimtos ant rėčio dar šiltos apibarstomos miltiniu cukrumi.
Puode turi būti tiek riebalų, kad suleistos spurgos laisvai plaukiotų.
Išvirus spurgas, riebalai paliekami, kad nusistotų, tada nupilami (drumzlės išmetamos), ir juos galima panaudoti antrą kartą. Riebalai mažiau užsiteršia, jei, darant spurgas, nevartojama miltų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668