200 g grikių kruopų,
250 g varškės sūrio,
1/2 stiklinės grietinės,
50 g margarino,
1 svogūno,
2 kiaušinių,
1 šaukšto maltų džiūvėsėlių,
pipirų,
druskos pagal skonį.
GAMINIMAS:
Grikių kruopas išvirkite pusiau biriai. Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite. Sūrį sutrinkite su kiaušiniais iki vientisos masės, suberkite svogūną, pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
Į sūrio masę suberkite kruopas ir gerai išmaišykite. Kepimo indą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais. Paruoštą kruopų ir sūrio masę sudėkite į keptuvę, gerai išlyginkite paviršių ir apipilkite trupučiu grietinės. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Apkepą patiekite apipiltą grietine su žalių salotų ar pomidorų salotomis.