Energetinė vertė: 229 kcal
200 g sviesto,
4 kiaušiniai,
150 g fruktozės,
1/2 vanilės lazdelės šerdies,
3 šaukšteliai kepimo miltelių,
150 g kvietinių miltų (Nr. 550),
100 g tirpios avižinių dribsnių,
100 g maltų aguonų,
60 g maltų lazdyno riešutų,
3 šaukštai romo,
4 šaukštai pieno,
sviesto (formai ištepti),
3 šaukštai smulkių avižinių dribsnių (formai pabarstyti).
GAMINIMAS:
Sviestą iki purios masės išplakite su tryniais, fruktoze bei vanilės lazdelės šerdimi. Po truputį įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, avižinius dribsnius, aguonas, maltus riešutus, romą ir pieną. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į gautą masę.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių temperatūros. Tešlą pilkite į riebalais išteptą ir avižiniais dribsniais pabarstytą formą. Dėkite į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepkite apie min. Supjaustykite į 15 gabalėlių.