Energetinė vertė: 474 kcal
T e š l a i:
250 g sviesto arba margarino,
200 g saldiklio diabetikams,
6 kiaušiniai,
50 g rupių kvietinių miltų,
pak. kepimo miltelių,
pak. prieskonių mišinio meduoliams,
14 šaukšteliai raudonos želatinos,
1/2 l raudonųjų vynuogių gėrimo diabetikams,
2 šaukštelių skysto saldiklio diabetikams,
200 ml grietinėlės,
75 g kapotų migdolų,
300 g "Mascarpone" sūrio,
šiek tiek malto cinamono (tortui pabarstyti),
riebalų (formai ištepti).
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Sviestą iki purios masės išsukite su saldikliu diabetikams. Į muškite kiaušinius. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir prieskonius meduoliams. 26 cm skersmens torto formą ištepkite riebalais, supilkite tešlą ir apie valandą kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje.
Želatiną išbrinkinkite. Vynuogių gėrimą sumaišykite su 1/2 l vandens bei 1 1/2 šaukštelio saldiklio. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ant labai mažos ugnies ir įmaišykite į vynuogių gėrimą. 100 ml skysčio pilkite į plokščią formelę, o likusį-į dubenėlį. Grietinėlę išplakite labai standžiai ir atsargiai įmaišykite į dubenėlyje stingstančias sultis.
Torto pagrindą perpjaukite į du sluoksnius ir apatinį sluoksnį apjuoskite torto formos kraštais. Pilkite grietinėlės kremą, ant jo dėkite antrą biskvito sluoksnį. Tortą valandą laikykite šaldytuve. Migdolus keptuvėje paskrudinkite, kad parusvėtų. Nuimkite torto formos žiedą. "Mascarpone" sūrį sumaišykite su likusiu saldikliu ir puse šio kremo aptepkite visą tortą.
Likusį kremą dėkite į konditerinį švirkštą su "žvaigždutės" formos antgaliu ir grotelių pavidalu išspauskite ant torto. Iš plokščioje formelėje sustingusios želė formele išspauskite mažas "žvaigždutes", o likusią masę susmulkinkite. Ją dėkite į tarpus tarp "grotelių", tortą puoškite "žvaigždutėmis". Pabarstykite maltu cinamonu. Supjaustykite į 20 gabalėlių.