Tortas su prieskoniais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas su prieskoniais


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 474 kcal

T e š l a i:
250 g sviesto arba margarino,
200 g saldiklio diabetikams,
6 kiaušiniai,
50 g rupių kvietinių miltų,
pak. kepimo miltelių,
pak. prieskonių mišinio meduoliams,
14 šaukšteliai raudonos želatinos,
1/2 l raudonųjų vynuogių gėrimo diabetikams,
2 šaukštelių skysto saldiklio diabetikams,
200 ml grietinėlės,
75 g kapotų migdolų,
300 g "Mascarpone" sūrio,
šiek tiek malto cinamono (tortui pabarstyti),
riebalų (formai ištepti).


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Sviestą iki purios masės išsukite su saldikliu diabetikams. Į muškite kiaušinius. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir prieskonius meduoliams. 26 cm skersmens torto formą ištepkite riebalais, supilkite tešlą ir apie valandą kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje.

Želatiną išbrinkinkite. Vynuogių gėrimą sumaišykite su 1/2 l vandens bei 1 1/2 šaukštelio saldiklio. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ant labai mažos ugnies ir įmaišykite į vynuogių gėrimą. 100 ml skysčio pilkite į plokščią formelę, o likusį-į dubenėlį. Grietinėlę išplakite labai standžiai ir atsargiai įmaišykite į dubenėlyje stingstančias sultis.

Torto pagrindą perpjaukite į du sluoksnius ir apatinį sluoksnį apjuoskite torto formos kraštais. Pilkite grietinėlės kremą, ant jo dėkite antrą biskvito sluoksnį. Tortą valandą laikykite šaldytuve. Migdolus keptuvėje paskrudinkite, kad parusvėtų. Nuimkite torto formos žiedą. "Mascarpone" sūrį sumaišykite su likusiu saldikliu ir puse šio kremo aptepkite visą tortą.

Likusį kremą dėkite į konditerinį švirkštą su "žvaigždutės" formos antgaliu ir grotelių pavidalu išspauskite ant torto. Iš plokščioje formelėje sustingusios želė formele išspauskite mažas "žvaigždutes", o likusią masę susmulkinkite. Ją dėkite į tarpus tarp "grotelių", tortą puoškite "žvaigždutėmis". Pabarstykite maltu cinamonu. Supjaustykite į 20 gabalėlių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668