T e š l a i:
125 g aukščiausios rūšies miltų,
2 šaukštai kakavos miltelių,
šaukštas miltinio cukraus,
60 g sviesto,
kiaušinio trynys,
2 šaukštai šalto vandens,
4 žaliosios citrinos.
K r e m u i:
500 ml riebios grietinėlės,
100 g baltojo šokolado,
žalioji citrina,
10 g želatinos.
GAMINIMAS:
Ruoškite baltojo šokolado kremą. Prikaistuvyje pakaitinkite grietinėlę, kol pradės virti. Sudėkite sulaužytą šokoladą į didelį dubenį ir užpilkite karšta grietinėle. Maišykite, kol šokoladas ištirps ir gerai susimaišys su grietinėle. Uždenkite maisto plėvele ir mažiausiai dvi valandas palaikykite šaldytuve.
Per tą laiką gaminkite tešlą. Miltus, kakavą ir miltinį cukrų suberkite į didelį dubenį. Tešlos plaktuvu įsukite sviestą ir maišykite, kol mišinys taps panašus į rupius trupinius. Įdėkite kiaušinio trynį, įpilkite vandens, kad iš mišinio išeitų vienalytė tešla. Ją suvoliokite į rutulį, apvyniokite maisto plėvele ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
Pasiruoškite 22-24 cm skersmens išardomą kepimo formą. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iš tešlos iškočiokite kepimo formos skersmens skritulį. Jį tieskite į kepimo formą, kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol sukietės ir švelniai parus. Leiskite kepiniui visiškai atvėsti formoje.
Želatiną paruoškite taip, kaip nurodyta ant pakuotės, tik vietoje vandens dėkite žaliosios citrinos sultis. Atšalusį kremą išplakite iki standžių putų, atsargiai sumaišykite su želatina ir tepkite ant atvėsusio papločio. Papuoškite žaliųjų citrinų griežinėliais. Pyragą bent dvi valandas palaikykite šaldytuve.