Mieliniai riestainiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mieliniai riestainiai


INGREDIENTAI:

1kg miltų,
l,5 stiklinės pieno,
40g mielių,
100g cukraus,
2 kiaušiniai,
50g riebalų,
15g druskos.


GAMINIMAS:

Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpyti riebalai ir visi recepte nurodyti produktai, gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų. Pakilusi tešla dar kartą suminkoma. Jei tešla minkšta, pridedama miltų ir dar kartą pakildinama.
Iš pakilusios tešlos daromi piršto storumo voleliai, jie sulenkiami žiedu, galai suklijuojami kiaušinio baltymu. Pakilę riestainiai metami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami, kol iškyla. Išgriebti apvoliojami aguonomis arba juodgrūdžiais, apdžiovinami ir kepami šiaudais išklotose skardose arba krosnyje ant lentų. Kai viena pusė apkepa, apverčiami. Krosnyje žarijos paliekamos viename šone, kitame kepama.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668