Kaimiški džiūvėsėliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kaimiški džiūvėsėliai


INGREDIENTAI:

1kg miltų,
l/2 stiklinės pieno,
30g mielių,
4 tryniai,
100g cukraus,
100g sviesto arba taukų,
6g druskos.

Paviršiui apibarstyti:
100g cukraus,
2 šaukšteliai cinamono.


GAMINIMAS:

Tešla gaminama kaip pagerintam mieliniam pyragui, tik nededama riebalų. Iš pakilusios tešlos iškočiojamas 2 cm storio paplotis ir stikline išspaudžiami skrituliukai. Pastarieji po 2 sudedami vienas ant kito, prieš tai storai patepus minkštais riebalais. Kai pakyla, kepama 25—30 min. Ištraukus iš krosnies, bandelės perskiriamos, kiekviena puselė apibarstoma cukrumi, sumaišytu su cinamonu ar juodgrūdžiais, ir skardose išdžiovinama nekarštoje krosnyje.

Kai kurios šeimininkės iš pakilusios tešlos daro apskritas bandeles (tuo atveju minkydamos sudeda riebalus), iškepusias aštriu peiliu perpjauna, minkštąją pusę pamirko piene ar grietinėje, apibarsto cukrumi su cinamonu ir išdžiovina.

Daro ir taip: užminkytą tešlą suvolioja voleliais, juos suvynioja į sviestu išteptą pergamentą, palikdamos tuščius vamzdelio galus tešlai pakilti, ir iškepa. Kai prav4sta, voleliai pjaustomi 7—8 mm storio riekelėmis, apibarstomi cukrumi ir cinamonu ir išdžiovinami. Valgoma prie arbatos, ilgesnėse kelionėse, juos mėgsta vaikai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668