Antis,
100 g džiovintų slyvų,
1/2 apelsino,
1/2 citrinos,
100 g cukraus,
1/2 šaukštelio cinamono,
2 gvazdikėliai,
stiklinė raudonojo vyno,
taurelė portveino,
druskos.
GAMINIMAS:
Džiovintas slyvas išmirkykite. Antį supjaustykite į aštuonias dalis, gabalėlius nulupkite ir dėkite į sausą gruzdintuvę, kad antis apskrustų ir ištekėtų dalis riebalų. Slyvas nusausinkite, pasmulkinkite ir sumaišykite su citrinos bei apelsinos griežinėliais.
Pridėkite gvazdikėlių, cukraus, cinamono. Užpilkite vynu ir portveinu. Kai padažas užvirs, dėkite apskrudintą antieną, sumažinkite kaitrą ir virkite, kol padažas sutirštės. Išimkite apelsiną ir citriną, padažą gardinkite druska ir tiekite.