4 otų filė gabalėliai,
maltų pipirų,
citrinų sulčių,
miltų,
aliejaus,
druskos.
P l u t e l e i:
saujelė salotų lapų,
peletrūnų,
čiobrelių,
alyvuogių aliejaus,
batono minkštimo,
kietojo fermentinio sūrio,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvų filė pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir pusvalandį palikite marinuotis. Po to apvoliokite miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių. Žalumynus susmulkinkite, sudėkite į plaktuvą, įpilkite truputį aliejaus ir plakite, kol pasidarys tyrė.
Paskaninkite druska, pipirais, sudėkite smulkintą batono minkštimą ir tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite. Į skardą pilkite truputį aliejaus, dėkite žuvis. Ant gabalėlių krėskite paruoštos masės ir kepkite orkaitėje 10-15 minučių. Tiekite su biriai virtais ryžiais.