4 vištų šlaunelės,
300 g šaldytų ar sūdytų grybų,
svogūnas,
2 šaukštai aliejaus,
100 ml vandens,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Grybus nuplaukite, supjaustykite ir aliejuje pakepinkite su smulkintais svogūnais. Šlauneles nuplaukite, nusausinkite, įpjaukite odą ir išimkite kaulus. Mėsą lengvai pamuškite, pabarstykite pipirais ir druska. Kiekvieną šlaunelę dėkite ant folijos gabalėlio.
Grybų įdarą išdėliokite ant mėsos ir suvyniokite. Sudėkite šlauneles į skardą, pilkite vandenį ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Iškeptas šlauneles ataušinkite, supjaustykite irtiekite.
Pabandykite įdaryti kitaip: įdaras gali būti ne tik grybų, puikiai tiks kepti svogūnai su virtais kiaušiniais arba omletas, keptos morkos su svogūnais arba marinuoti agurkai.