750 g kiaulienos išpjovos,
1/4 puodelio (puodelis-240 ml) rudojo cukraus,
1/4 puodelio apelsinų marmelado,
2 šaukštai lydyto sviesto,
1/2 puodelio sauso raudonojo vyno,
1/2 puodelio džiovintų abrikosų,
1/2 puodelio džiovintų slyvų,
1/2 puodelio razinų,
1/4 puodelio graikinių riešutų.
GAMINIMAS:
Marmeladą sudėkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų ir maišant kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps. Mėsą nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir atsargiai pjaustant bei pamušant kujeliu suformuokite stačiakampį lakštą.
Jį dėkite į skardą, visą aptepkite karštu marmeladu ir palikite įsigerti. Džiovintus vaisius nuplaukite, užpilkite vynu ir taip pat palikite, kad išbrinktų. Paskui nuvarvinkite nesusigėrusį skystį, vaisius kartu su riešutais sudėkite ant mėsos stačiakampio, standžiai susukite ir, jei reikia, apvyniokite siūlu arba susmeikite virtuviniais smeigtukais.
Paruoštą vyniotinį aptepkite sviestu, į skardą supilkite nuo vaisių likusį skystį ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie valandą, retkarčiais palaistant susidariusiu skysčiu. Prieš patiekiant siūlus arba smeigtukus ištraukite, o mėsą supjaustykite griežinėliais.