1kg miltų,
1/2l. pieno,
30g mielių,
10g druskos
100g cukraus,
2 tryniai,
50g riebalų,
300g rūkytų lašinių,
1 svogūnas,
pipirų.
GAMINIMAS:
Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui. Rūkyti lašiniukai supjaustomi kaip spirgučiams, įdedamas supjaustytas svogūnas, įberiama pipirų. Iš pakilusios tešlos daromos kiaušinio didumo bandelės, į kiekvienos vidų įdedant pašildytų lašiniukų. Kiekviena bandelė pavoliojama pašildytuose taukuose ir dedama į taukais išteptą puodą viena ant kitos iki pusės puodo. Pakildinama ir kepama karštoje krosnyje. Patiekiant bandelės išskirstomos ir sudedamos į dubenį. Valgomos šiltos su grietinės ir sviesto padažu arba šaltos.
Tai kupiškėnų sekmadieninis pyragas, taip pat būdavo kepamas per talkas.