Pakišuolis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pakišuolis


INGREDIENTAI:

1kg miltų,
1/2l. pieno,
30g mielių,
10g druskos
100g cukraus,
2 tryniai,
50g riebalų,
300g rūkytų lašinių,
1 svogūnas,
pipirų.


GAMINIMAS:

Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui. Rūkyti lašiniukai supjaustomi kaip spirgučiams, įdedamas supjaustytas svogūnas, įberiama pipirų. Iš pakilusios tešlos daromos kiaušinio didumo bandelės, į kiekvienos vidų įdedant pašildytų lašiniukų. Kiekviena bandelė pavoliojama pašildytuose taukuose ir dedama į taukais išteptą puodą viena ant kitos iki pusės puodo. Pakildinama ir kepama karštoje krosnyje. Patiekiant bandelės išskirstomos ir sudedamos į dubenį. Valgomos šiltos su grietinės ir sviesto padažu arba šaltos.

Tai kupiškėnų sekmadieninis pyragas, taip pat būdavo kepamas per talkas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668